skalp pigmentering kurs

Skalp pigmentering är en innovativ kosmetisk teknik som har blivit alltmer populär som en lösning för håravfall. För de som är intresserade av att bli specialister på detta område erbjuder en dedikerad skalp pigmentering kurs en möjlighet att förvärva nödvändiga kunskaper och färdigheter. Med tanke på hur detta område har utvecklats de senaste 10 åren så är det ett väldigt spännande område att fördjupa sig inom. Ett område som lovar både innovation och fullbokade kalendrar för specialisterna i en lång tid framöver. I denna artikel kommer vi att utforska hur du går tillväga för att utbilda dig som specialist inom skalp pigmentering, vad som förväntas av eleverna och vilka möjligheter som väntar efter att du genomgått en skalp pigmentering kurs av hög kvalité.

Skalp pigmentering kurs - Hitta rätt skalp pigmentering kurs - 03
Skalp pigmentering kurs - Hitta rätt skalp pigmentering kurs - 02
Skalp pigmentering kurs - Hitta rätt skalp pigmentering kurs - 01

hitta rätt skalp pigmentering kurs

Att välja rätt skalp pigmentering kurs för att utbilda sig som specialist inom är ett avgörande första steg. Det är så klart svårt att veta på förhand vilken skalp pigmentering kurs som en ska välja och vilken som håller den kvalité som krävs för att sedan få arbeta inom området. Här är ett tips att helt enkelt undersöka de olika klinikerna i din närhet som erbjuder skalp pigmentering och se om de också utbildar andra i tekniken. Gör de det så brukar det vara ett gott tecken. Chansen att få anställning hos samma klinik kan också vara väldigt hög. Det enklaste första steget är dock att googla “skalp pigmentering kurs” och se vad du får för resultat. Gissningsvis kommer det komma upp en hel del alternativ, vissa sponsrade, andra inte och nu är det upp till dig att avgöra vilken skalp pigmentering kurs som är bäst, eller rättare sagt vilken kurs som passar dig bäst utifrån dina premisser och önskemål. När du bedömer olika kurser bör du överväga och fundera kring följande faktorer.

 1. Innehåll: Känns som ett givet ämne att fundera kring innan du väljer skalp pigmentering kurs, men innehållet kan verkligen variera mellan olika leverantörer och det finns en tanke i att inte bara ta den första bästa som dyker upp. Den skalp pigmentering kurs du letar efter bör vara omfattande. Och en omfattande kurs i skalp pigmentering bör täcka både teoretiska och praktiska aspekter av skalp pigmentering. Den bör inkludera grundläggande kunskaper om anatomi och hudvård, färglära, pigmentval applikationstekniker och eftervård.
 2. Hands-on praktik: En viktig del av utbildningen är att få praktisk erfarenhet. Säkerställ att ditt val av skalp pigmentering kurs inkluderar tillräckligt med praktisk övning under överinseende av erfarna instruktörer. Detta är viktigt för att säkerställa att du håller hög kvalitet i ditt framtida arbete och får kunder som är nöjda med ditt arbete. En skalp pigmentering kurs utan praktik är inget bra alternativ för dig som vill ha en framtid i yrket.
 3. Certifiering: En auktoriserad och erkänd certifiering är en värdefull tillgång. Många kliniker som erbjuder skalp pigmentering kurs kommer även erbjuda en certifiering. Detta är viktigt för att andra kliniker snabbt ska kunna se att de har den kompetens som krävs för att få jobba med skalp pigmentering.
 4. Lärarstaben: Leta efter en skalp pigmentering kurs som erbjuder undervisning av erfarna och kvalificerade instruktörer. Titta på hur länge de har jobbat med just detta område, vilken klinik de har jobbat för och kolla gärna upp hur nöjda deras kunder har varit. Har de hög procentsats av kundnöjdhet så innebär det också att de håller hög kvalitet på sin skalp pigmentering kurs. Erfarna lärare och instruktörer kan ge dig den vägledning som du behöver och kommer kunna svara på dina frågor på ett professionellt sätt.
När du har valt ut ett par kurser och skapat dig en så kallad “short list” över de leverantörer som känns aktuella för ditt val av skalp pigmentering kurs är det dags att titta lite närmre på just innehållet i kursen. Vad är det du kan förvänta dig och vad ska en skalp pigmentering kurs av hög kvalitet innehålla? 
 

Skalp pigmentering kurs: Kursens innehåll och förväntningar

En välstrukturerad kurs inom skalp pigmentering bör omfatta följande moment.

 1. Grundläggande teori: Den skalp pigmentering kurs du i slutändan väljer skall innehålla en översikt av anatomi, hudstruktur och fysiologi kopplat till att arbeta med en klients skalp och hjässa. Förståelse av olika typer av håravfall och dess påverkan på behandlingsmetoden kommer att vara avgörande för hur du utför ditt framtida yrke, vilket gör denna del av kursen till ett absolut måste.
 2. Färglära och pigmentval: Undervisning om färghjulet, nyanser och toner är också en väldigt viktig del av utbildningen och skall vara ett naturligt element i den skalp pigmentering kurs du väljer. Du kommer behöva lära dig hur du väljer rätt pigment fölr att matcha olika hudtoner och hårfärger.
 3. Applikationstekniker: Praktisk träning i att använda mikronålar och andra verktyg för att skapa realistiska hårstrån på skalpen. Ditt mål i framtiden är att låta ditt arbete se så naturligt ut som möjligt. Ingen är expert i början, varpå denna del av din skalp pigmentering kurs är väldigt viktig. Du kommer även behöva lära dig hur du skapar olika skuggningseffekter och tredimensionella illusioner.
 4. Eftervård och hälsa: En seriös kurs i skalp pigmentering ska definitivt innehålla ett moment som tar upp vikten av korrekt eftervård. Helt enkelt för att säkerställa att resultatet blir långvarigt och ser så bra ut som det ska göra. Det är också bra om kursen behandlar hur du som specialist ska hantera eventuella hudreaktioner och komplikationer.
 5. Praktisk erfarenhet: Utan tvekan det absolut viktigaste momentet i den skalp pigmentering kurs du väljer är hands-on träning under överinseende av instruktörer. Här får du övning på olika håravfallsmönster och hudtoner, allt för att förbereda dig för den uppsjö av olika scenarier som du kommer möta i ditt framtida yrke.

Skalp pigmentering kurs: Om Capillos och SKALP PIGMENTERING kurs

Capillos Scalp Micropigmentation har stor och lång erfarenhet i SMP (över 6 år) och har tagit våran utbildning hos internationell His Har Clinic som är världsledande inom skalp pigmentering. Vi är väldigt stora inom SMP och har kunder från många länder som reser till oss för att få SMP-behandlingVi utbildar inom skalp mikropigmentering (SMP) med fokus på från grund till master advanced kurser. Vi har utbildat många kliniker inom SMP och det går nu väldigt bra för dem. Vårt mål är att erbjuda den bästa praktikkursen inom skalp mikropigmentering så att du känner dig redo efter att du blivit klar med kursen. Hos oss kommer du att få mycket praktik och slippa sitta och lyssna på massor av teori och bli uttråkad. Vår intensiva kurs består av ca 80% praktik och 20% teori, inget onödigt prat om historia. Teorin handlar mest om färgtoner, färgblandning, nålar, maskin, hudfärg, hårfärg, olika hudproblem etc. Målet är att du som deltagare ska lära dig mycket efter att ha genomgått en 2-dagars kurs hos oss och bli duktig på skalp mikropigmentering.

SKALP PIGMENTERING KURS: KURSENS INNEHÅLL

 • Teori
 • Egenkontroll
 • Hygien
 • Rita hårlinje
 • Hårlinje (pigmentering)
 • Blending / fejding (pigmentering)
 • Färgtoner
 • Mikropigmentering på olika hudfärger och hårfärger
 • Mikropigmentering på olika sjukdomar som Alopecia
 • Ärr behandling (FUE, samt FUT ärr från hårtransplantationer)
 • Mikropigmentering tekniken
 • Hur djupt man ska föra ned nålen, samt dess hastighet
 • Färgblandningar
 • Med mycket mera!

SKALP PIGMENTERING KURS: Efter slutförd kurs

Efter slutförd skalp pigmentering kurs kommer vi att ge dig ett diplom som en SMP-utövare, kursmaterial, samt en månad support efter kursen, via mail samt telefon. Supporten innebär att om du behöver hjälp med bedömning av färgtoner på kunder som du ska behandla eller dylikt, så kan du höra av dig till oss. Annars kan du såklart maila oss och fråga rent generellt när du undrar över något. Att utbilda sig som specialist inom skalp pigmentering är en möjlighet att förvärva en eftertraktad kompetens inom den växande branschen för behandling av håravfall. Genom att välja rätt kurs och investera tid och ansträngning i att förstå teknikerna och metoderna kan du uppnå en djupgående förståelse och bli kapabel att skapa realistiska och tillfredsställande resultat för dina kunder. Med en kombination av teoretisk kunskap och praktisk träning kan du blomstra som expert inom skalp pigmentering och erbjuda denna efterfrågade service till den som söker en lösning för sitt håravfallKontakta oss gärna för mer information och varmt välkommen till Scalp Micropigmentation Capillos!

Google Recensioner
5.0
34 recensioner
×
js_loader

Du kan läsa mer om vår scalp micropigmentation på Aftonbladet.se!

Boka tid