Hårsimulering

Hårsimulering är en ny och innovativ teknik som erbjuder ett alternativ för både män och kvinnor som lider av håravfall eller har tunt hår. Man kan använda skalp mikropigmentering inom flera områden men de vanligaste användningsområdena för hårsimulering är på hårbotten. Det används främst för tunnhårighet, inklusive genetiskt manligt håravfall. Det används också för alopeci, alopecia areata, alopecia totalis och för att dölja ärrbildning från kirurgiska procedurer eller brännskador. Med hjälp av simulering av hår kan dina kala fläckar eller områden där håret är tunnare se ut som att det finns hår där. För många är detta ett bra och ett mindre inkräktande alternativ till hårtransplantationer.

Hårsimulering - 4

Vad håravfall beror på

Orsakerna till håravfall är olika och kan bero på många olika saker. Androgen Alopeci, vilket är ärftligt håravfall, är hos män den vanligaste orsaken. Androgen Alopeci påverkar hårsäckarna så att håret inte växer lika länge som tidigare. Hårstråna blir tunnare och skörare och så småningom färre. Hårsimulering på hårbotten eller det som också kallas för mikropigmentering av skalpen är ett bra alternativ för alla som har håravfall eller är tunnhåriga och vill få tillbaka den där självkänslan.

Hårsimulering på hårbotten

Hårsimulering, även känd som skalp mikropigmentering av hårbotten, skalp pigmentering, SMP, hårtatuering och hårbottenpigmentering, innefattar användning av en speciell utrustning. Pigmentet appliceras genom att perforera huden med hjälp av mikronålar som drivs av en motordriven enhet för att injicera pigment i hårbotten. Tekniken kräver en hög nivå av skicklighet, noggrannhet och kompetens. Hårsimulering på hårbotten minskar kontrasten mellan hårbotten och din hårfärg. Genom simulering av hår kan man också kamouflera ärr som finns i hårbotten så att de inte längre syns på samma sätt.

Hårsimulering eller hårtransplantation

Vid en hårtransplantation tas hårsäckar från områden där du har mer hår och transplanteras till den del av huvudet där du har mindre hår. Ofta behövs ett flertal transplantationer av hårsäckar. Som vid all annan kirurgi innebär detta vissa risker. Om du inte vill genomgå hårtransplantation är hårsimuleringen en mildare och mindre riskabel metod. Risken för infektioner är minimal. Metoden är också mycket effektiv på att kamouflera ärr från hårtransplantation eller olyckor. Hårsimulering behandling kan dessutom användas både innan eller efter en hårtransplantation.

Hårsimulering är inte en tatuering

Hårsimulering på hårbotten är en icke-kirurgisk metod med målet att replikera utseendet av riktigt hår. Det liknar tatueringsteknik men man använder en helt annan slags pigment.
Scalp micropigmentation kan nämligen inte göras med tatueringspigment eftersom tatueringsnålar når till ett djupare lager av huden än vad mikronålarna gör. Om pigmentet skulle appliceras med tatueringspigment skulle detta resultera i pigmentmigration mellan skikten av huden och även, i värsta fall, kunna leda till bildandet av hudfläckar. Vidare kan pigment, som används vid tatuering, förändras över tid. Svarta färger kan resultera i kalla undertoner som grön eller blå. Detta skulle försämra ditt hårs utseende. Av denna anledning används biologiskt nedbrytbart bläck i hårsimuleringsapplikation. Dessa pigment absorberas naturligt av människokroppen, vilket i sin tur minskar risker och förhindrar färgförändringar. Med tiden kommer färgerna långsamt att blekna och sedan utsöndras från kroppen utan att lämna ett fläckigt utseende.

Hur länge varar hårsimulering?

Hårsimulering på skallen är semipermanent vilket betyder att det håller olika länge på olika personer. Baserat på en persons hudstruktur och hur mycket slitage huden utsätts för håller SMP-behandling i tre till 10 år. Det är därför viktigt att ta hand om sin hud efter SMP behandlingen och följa behandlarens rekommendationer. De pigment som appliceras på hårbotten är naturliga och löser upp sig över tid.

Hårsimulering - Scalp Micropigmentation Capillos - Stockholm Göteborg Malmö Sverige - 001
Hårsimulering
harsimulering-galleri-

Du kan läsa mer om vår scalp micropigmentation på Aftonbladet.se!

Google Recensioner
5.0
37 recensioner
×
js_loader
Boka tid