Hårtatuering

Teknologisk utveckling inom skönhetsindustrin har möjliggjort en ökad effektivisering av hårtatuering och av andra behandlingsalternativen som finns tillgängliga på marknaden. Teknologiska utvecklingar förbättrar alla delar av vården, men en sektor som dragit extra mycket nytta av senaste teknologiska framsteg är diagnos och motverkan av håravfall. Artikeln går igenom forskning och innovationerna som följer. Hårsimulering som vanligtvis kallas för mikropigmentering är en tatuering där hårpigment simuleras. Denna metod innebär användning av specialiserad utrustning som mikronålar som injicerar din hårbotten med pigment.

Hårtatuering - Scalp Micropigmentation Capillos - Stockholm Göteborg Malmö Sverige - 001
Hårtatuering - Scalp Micropigmentation Capillos - Stockholm Göteborg Malmö Sverige - 002
Hårtatuering
Hårtatuering - Scalp Micropigmentation Capillos - Stockholm Göteborg Malmö Sverige - 003

Hårtatuering på huvudet

En specialgjord motordriven enhet används för att perforera huden. Detta görs med flera specialiserade nålar som för in bläck djupt under hårbotten. Mikropigment appliceras sedan på epidermisnivån. Målet med detta är att efterlikna utseendet av riktiga hårsäckar. Den här sortens procedurer har som mål att skapa en illusion av ett huvud med rakat hår. I grund och botten handlar det om att förminska kontrasten mellan håret och hårbottnens färg. Hårtatuering med mikropigmentering är en semipermanent teknik för att manipulera utseendet av håret. Proceduren görs dynamiskt baserat på varje individs individuella karaktärsdrag. Beroende på personens huvudstruktur håller en SMP-behandling i flera år. Pigmenten kommer till slut att lösa sig och därmed försvinna med tiden. Mikropigmentering görs inte med riktiga tatueringspigment. Anledningen till detta är att nålar som är gjorda för riktiga tatueringar når djupare. Tack vare pigmentmigration hade användningen av dessa pigment och nålar lett till fläckar.

Pigment som används för hårtatuering kan dessutom förändras med tiden. Detta försämrar hårets naturliga utseende. Detta är anledningen till att man använder sig av bläck som är biologiskt nedbrytbar när det kommer till hårsimulering. Dessa pigment kan absorberas av kroppen, vilket leder till mindre färgförändringar i framtiden. Färgerna kommer blekna med tiden och därefter utsöndras. Man kan applicera hårsimulering på 2 olika sätt. Båda utförs på likartade sätt men kraven skiljer sig. Den första applikationen kräver att hårbotten rakas. Den andra fokuserar mer på att skapa en effekt av skuggning i hårbotten. Den andra metoden är primärt för folk som gillar att ha långt hår. Denna metod minskar då kontrasten mellan håret och hårbotten.

Tatuera hårbotten för rakat huvud

Syftet med en regelbunden rakningsmetod är att kunna efterlikna hårsäckar. Att skapa denna illusion genom att tatuera hårbotten kräver att hela huvudet är rakat. Vårt hår är tredimensionellt medans pigmenten är tvådimensionella. De tvådimensionella pigmenten skapar tillsammans med det håret som finns kvar ett utseende som i högsta grad är likformigt. För att du ska få det mesta av att tatuera hårbotten är det viktigt att med denna metod raka huvudet. Människor som lider av håravfall, oavsett vad anledningen bakom detta håravfall är, är tvungna att raka huvudet.

Hårtatuering för långt hår

Denna typ av behandling riktar sig primärt till kvinnor som upplever hårförlust. Denna hårtatuering brukar främst användas för att dölja små fläckar eller ärr. Syftet är att skapa en effekt av att håret är kontinuerligt och kongruent och att alla områden täcks på samma sätt. Hårets naturliga färg används då som färg i pigmenteringen, vilket gör att det ser naturligt ut.

Hårbotten tatuering eller hårtransplantation FUE och FUT

När en hårbotten tatuering utförs används hårsäckar från ställen på huvudet där du har ännu mer hår. Dessa säckar transplanteras sedan på de områden där håret är glesare. Detta är oftast en process som kräver flera omgångar, och som med all kirurgi medför det såklart vissa risker. Du kanske inte vill genomgå en hårbotten tatuering när hårsimulering är ett betydligt mindre riskabelt alternativ. Risken att drabbas av infektioner är nästintill minimal och metoden kan dessutom dölja eventuella ärr som du har. Men här är det inte antingen eller. Hårsimulering är någonting du kan göra både före och efter en hårbotten tatuering. Det är vanligt att komplettera en hårtransplantation med hårsimulering då det ger håret ett mer naturligt utseende.

Hårsimulering är inte samma sak som en tatuering

Hårsimulering är en metod som är helt icke-kirurgisk. Målet är att med pigment simulera hårets naturliga utseende, och för att göra detta krävs det ingen operation. Scalp micropigmentation görs inte med tatueringspigment eftersom dessa når hudens djupare lager, djupare än vad mikronålarna som används kommer. Tatueringar leder till pigmentmigration vilket gör att det bildas onaturliga fläckar på huden. Bläck och nålar som används vid en vanlig tatuering kan också innebära att slutresultatet förändras med tiden. Svarta färger kan förändras och bli mattare. Detta skulle påverka hårets utseende markant. Just därför används ett specialdesignat biologiskt nedbrytbart bläck vid utförandet av hårtatuering. Denna bläckvariant absorberas enkelt och naturligt av kroppen, vilket minskar risken för att färgförändringar ska ske. Färgarna kommer med tiden blekna och utsöndras i kroppen på ett säkert sätt.

Hårtatuering: Hur länge varar den?

Hårtatuering är en semipermanent metod och håller olika länge för olika personer. Variabler som hur personens huvudstruktur ser ut och hur ofta huvudet utsätts för slitage, har båda en påverkan. En SMP-behandling kommer hålla i många år beroende på dessa variabler. Det är därför väldigt viktigt att följa alla råd efter en framgångsrik behandling. Pigmenten som appliceras kommer med tid att lösa upp sig naturligt och återbehandling kan krävas.

Hårtatuering pris

Hårtatuering pris beror på dina behov och önskemål. Vi erbjuder alltid en bindnings- och kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina förutsättningar och önskemål om resultat. Sedan kan vi lämna en offert på scalp micropigmentation där du kan se hårtatuering pris för att uppnå ditt önskade resultat. Välkommen att ringa, skicka e-post eller fylla i formuläret på sidan Scalp Micropigmentation Capillos kontakt!

Hårtatuering: Vem drar nytta av det?

 1. Människor som lider av Alopecia Universalis, håravfall där hårförlusten kännetecknas av fullständig håravsaknad på båda kropp och huvud. Även patienter med Alopecia Totalis, där håret bara saknas på huvudet kan dra nytta av behandlingen.
 2. Patienter som lider av Alopecia Areata, vilket är en sjukdom där håret faller ut i små fläckar kan dra nytta av hårtatuering.
 3. Människor som vill dölja sina FUE-ärr eller FUT-ärr som en följd av hårtransplantationer.
 4. Folk som upplever naturlig hårförtunning eller glest hår.
 5. Personer som vill dölja ärr från olyckor eller brännskador.
 6. Personer som har tunt hår, men inte vill klippa det kortare.
 7. Personer med utvecklat håravfall som inte kan uppnå den täthet och fyllighet de vill ha genom att genomgå en hårtransplantation.

Hårtatuering fördelar

 1. Behandlingen för hårtatuering är icke-kirurgisk, vilket innebär att risken för att få infektioner är mycket liten. Återhämtningen är också mycket snabb.
 2. Hårsimulering ger patienten möjlighet att uppnå täthet även om håret är kortklippt.
 3. Hårsimulering kan minska synligheten av ärr i hårbotten på patienter.
 4. Lösningen är permanent.
 5. Resultatet är naturligt och fylligt.

Du kan läsa mer om vår scalp micropigmentation på Aftonbladet.se!

Google Recensioner
5.0
28 recensioner
×
js_loader